Учні 55 шкіл «червоної» зони на Рівненщині розпочнуть навчання дистанційно

3178 0

Ми у соцмережах:

Учні 55 шкіл «червоної» зони на Рівненщині розпочнуть навчання дистанційно

Міста обласного значення Дубно та Острог, а також два райони – Костопільський та Радивилівський з 31 серпня віднесені до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС, у регіонах із найвищим рівнем епідемічної небезпеки освітні заклади мають повністю перейти на дистанційну форму навчання.

«Загалом це 55 шкіл Рівненщини, де навчається 17,5 тисяч учнів. Ці школярі розпочнуть навчання із використанням дистанційних технологій. Фактично, той досвід, який був набутий у минулому навчальному році, на жаль, в силу епідситуації буде продовжуватися», - розповіла начальниця відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти у науки Рівненської ОДА Вікторія Кацеба.

Вона додала, що управління розробило положення про організацію дистанційного навчання, що передбачає співпрацю вчителя та учнів за допомогою різних засобів – онлайн уроки, телефонні дзвінки, інтернет спільноти тощо.

«Разом з тим, блокування освітнього процесу батьками може тягнути за собою кримінальну відповідальність. Це є порушення рішення на рівні держави. Батьки мають розуміти, що у цій ситуації пріоритетом виступає виключно здоров’я дитини. Наголошую, дискомфорт з організацією освітнього процесу – явище тимчасове. Тому варто пам’ятати, що здоров’я дітей – понад усе», - наголосила Вікторія Кацеба.

Нагадаємо, на Рівненщині 586 шкіл. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також