У Катеринівській виправній колонії знайшли трьох шахраїв

7632 0

Ми у соцмережах:

У Катеринівській виправній колонії знайшли трьох шахраїв

Поліцейські задокументували 11 фактів протиправної діяльності трьох засуджених. Фігурантам кримінального провадження слідчі повідомили про підозру у шахрайстві.

Шахраїв викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області спільно зі слідчими Сарненського райвідділу поліції у взаємодії із співробітниками ДУ «Катеринівська виправна колонія №46».

Із серпня 2022 року жертвами шахраїв стали мешканці із різних регіонів України, в тому числі із Рівненщини. За однією схемою їм телефонував так званий родич чи знайомий, просив гроші в позику на лікування. А за іншою схемою засуджені незаконно заволоділи коштами громадян під приводом продажу неіснуючих товарів в Інтернеті, зокрема генераторів, дров, цигарок. Сума завданих потерпілим збитків сягає 116 000 гривень, які вони перерахували на карткові рахунки.

Правоохоронці провели санкціонований обшук у колонії та вилучили в ув'язнених засоби зв'язку, чорнові записи та інші речові докази, які мають суттєве значення у справі.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за фактами шахрайства, слідчі Сарненського райвідділу поліції повідомили трьом зловмисникам про підозру, а одному із них, у якого закінчився термін ув'язнення, суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб. Слідчі дії тривають. Поліцейські встановлюють також інших осіб, причетних до шахрайств.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також