Укладання феном та плойкою: як зберегти красу та здоров’я волосся

596 0

Ми у соцмережах:

Укладання феном та плойкою: як зберегти красу та здоров’я волосся

Сьогодні ідеально рівні пасма, завтра — романтичні локони, а на вихідних — божевільні афрокучері. Стайлери дають можливість бути різною щодня та змінювати образи навіть протягом кількох годин, але у таких експериментів є темна сторона. Будь-який вплив високих температур руйнує волосся, сушить його і поступово погіршує стан. Щоб мінімізувати цей вплив і отримувати бажану зачіску за мінімальної шкоди, варто дослухатись до порад експертів.

Надійний термозахист

Найперше правило безпечного укладання — завжди використовувати термозахист. Цей засіб не може повністю захистити волосся від впливу високих температур, але принаймні мінімізує його та рівномірно розподілить нагрівання, щоб уникнути пошкоджень в окремих місцях. Для помітного ефекту варто обрати термозахисний засіб з продукції для професіоналів, як-от Schwarzkopf Professional, Erayba, Matrix, або з асортименту брендів з перевіреною якістю, до прикладу Lakme.

Важливо також правильно нанести засіб. варто дати чималу кількість продукту, щоб повністю покрити волосся захисним шаром потрібної товщини, та рівномірно розподілити його дрібним гребінцем. Найзручнішим варіантом для цього є спрей з хорошим розпилювачем, який не обтяжує волосся. Наносити термозахист можна на сухе або вологе волосся, але в іншому випадку варто дочекатись повного висихання перед початком вкладання.

Правильний стайлер

І краса зачіски, і стан волосся залежать від якості стайлера. Надавайте перевагу відомим виробникам, які вже чимало років спеціалізуються на б’юті-гаджетах. Під час купівлі техніки не варто економити: дешеві прилади виготовлені з низькоякісних матеріалів, що може відбитися на стані волосся.

Якщо йдеться про праску або плойку, обирайте моделі з гладким керамічним покриттям пластин. Метал надто сильно нагрівається й погано розподіляє температуру, тому здатен знищити волосся за кілька використань. Важливою функцією гаджета є вибір температури: це допоможе підлаштувати його потужність під себе та уникнути зайвого травмування.

Коли обираєте фен, звертайте увагу на потужність прилади. Правильне сушіння волосся повинно відбуватися під впливом сильного потоку повітря, а не температури, а слабкі моделі з цим не справляться. Наявність 3– 4 температурних режимів допоможе вберегти волосся від перегріву, а іонізація дасть змогу уникнути статичного ефекту.

 

Оптимальна температура

Купити стайлер з можливістю обирати температуру — лише половина роботи, потрібно також правильно її налаштувати. Рівень температури залежить від типу та стану волосся:

♦ для тонкого, слабкого та вже пошкодженого — від 60 до 80 °C;

♦ для пористого тонкого — від 80 до 120 °C;

♦ для пористого середньої довжини — 120–170 °C;

♦ для товстого пористого й щільного волосся середньої чи тонкої товщини — 180–190 °C;

♦ для здорового щільного та товстого — 200–230 °C.

Утім, білкові структури волосся руйнуються вже за температури 150 °c, і цей процес відбувається дуже швидко. Тому краще обирати максимально низьку температуру, за якої вдається отримати потрібний ефект, а найвищі показники використовувати лише тоді, коли необхідно мати ідеальний вигляд. Щоб не перегрівати волосся, пам’ятайте: стайлер варто рухати рівномірно та не затримувати на одному місці.

Безпечні фіксатори

Щоб вкладене волосся якнайдовше тішило красивим виглядом, варто використовувати фіксувальний засіб. Це може бути легкий спрей, лак в аерозолі, пінка, мус чи крем з насиченою консистенцією. Щоб отримати хорошу фіксацію, не економте й обирайте продукцію для професіоналів, але пам’ятайте, що усі засоби для стайлінгу злегка погіршують стан волосся. Через вміст спиртів і полімерів вони витягують вологу з волосся, роблять його ламким і жорстким на дотик.

Втім, провідні бренди постійно працюють над удосконаленням своїх формул і намагаються мінімізувати їхній негативний вплив на волосся. Щоб скористатись цією тенденцією, надавайте перевагу засобам зі вмістом натуральних олій і намагайтеся обирати найнижчий рівень фіксації. Якщо у вас фарбоване пористе волосся, спробуйте обійтись без стайлінгу — ефект триматиметься довго та матиме пристойний вигляд навіть наприкінці дня.

Насичений догляд

Звісно ж, здоров’я волосся передовсім залежить від догляду. Якщо ви полюбляєте часто змінювати образи та не уявляєте свого життя без плойки, ваші доглядальні засоби повинні бути максимально насиченими. Звертайте увагу на відновлювальні та зволожувальні продукти для інтенсивного живлення. У їхньому складі має бути комплекс рослинних олій для відновлення кутикули та гліцерин, пантенол або гіалуронова кислота для нормалізації гідробалансу. Щотижня наносьте на волосся маску й після кожного миття використовуйте незмивний догляд проти посічених кінчиків.

Ці нескладні поради дадуть змогу експериментувати та перевтілюватися в найрізноманітніші образи без трагедії для волосся. Але пам’ятайте, що «рівне — накрутити, кучеряве — вирівняти» не завжди правильна тактика. Умійте насолоджуватися природною красою свого волосся та підкреслювати її правильним доглядом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також