Україна отримає від США потужні військові катери Mark VI

840 0

Ми у соцмережах:

Україна отримає від США потужні військові катери Mark VI

США схвалили продаж Україні 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього обладнання. В Україні розраховують, що це значно підвищить військову міць ВМС України.

Інформацію про це оприлюднив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Твітері, передає «24 канал».

Відомо, що шість катерів уже готуються до відправки в Україну в межах безпекової допомоги США за відповідними програмами. Решту Україна зможе придбати у США за кошти оборонного бюджету.

За словами Кулеби, підтримка Вашингтона разом з реформою сектору безпеки і оборони та оборонної промисловості, допоможе Україні розвивати сучасні, взаємосумісні з НАТО Збройні сили, які здатні ефективно протистояти російській агресії. Він також додав про зростаючу довіру між США та Україною.

Mark VI – сучасні, швидкі та маневрені кораблі, призначені для патрулювання прибережних морських територій. Катер має довжину майже 26 метрів. Силова установка Mk VI складається з двох дизельних двигунів багатопаливного типу з водометами. Це забезпечує катеру максимальну швидкість. Катер озброєний двома автоматичними 25-міліметровими артустановками з можливістю дистанційного керування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також