Україна розробила власний аналог планувальної бомби

312 0

Ми у соцмережах:

Україна розробила власний аналог планувальної бомби

Українські конструктори розробили власну планувальну авіаційну бомбу з радіусом дії до 90 кілометрів.

Вона була розроблена у відповідь на російські атаки «КАБами», які ворог скидає сотнями, повідомляє Forbes.

На нещодавньому відео, знятому екіпажем українського винищувача Су-27, зображено бомбардувальник ВПС Су-24, який несе під крилом прототип плануючого боєприпасу.

Бригадний генерал ВПС Сергій Голубоцов ще в червні оголосив, що служба розробляє новий комплект планування та наведення для перетворення некерованих бомб радянського зразка на високоточні боєприпаси.

Випробувальний політ на цьому Су-24 став важливим кроком у розробці нової зброї.




Завдяки крилам і встановленому на хвості ракетному прискорювачу, ймовірно, бомба з GPS-наведенням дуже схожа на Hammer. Можливо, українці насправді скопіювали французьку зброю. Завдяки швидкому прискоренню ракети на твердому паливі 550-фунтовий «Хаммер» досягає відстані до 64 кілометрів.

Якщо Україні вдасться налагодити місцеве виробництво нової бомби, вона може почати наздоганяти власну кампанію плануючих бомбардувань Росії.

Створюючи власні високоточні боєприпаси, Україна звільняється від повної залежності від союзників. Адже американці забороняють українцям стріляти точними балістичними ракетами, наданими США, по цілях усередині Росії — цілям, які включають авіабази, що підтримують російські плануючі бомбардувальники .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також