Україна та Росія погодили припинення вогню для евакуації населення шістьма коридорами

570 0

Ми у соцмережах:

Україна та Росія погодили припинення вогню для евакуації населення шістьма коридорами

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила про узгодження з РФ маршрутів евакуації мирного населення з низки населених пунктів, а також домовленості про припинення вогню з 9:00 до 21:00 середи.

- О пів на шосту ранку ми отримали повідомлення від РФ про погодження раніше запропонованих нами маршрутів… Ми направили свого листа до Міжнародного комітету Червоного хреста (МКЧХ) і о 9 годині ранку відбувається розмова нашого прем'єр-міністра Шмигаля Дениса Анатолійовича з керівником МКЧХ Пітером Маєром про підтвердження такого погодження. Військові погоджуються припинити вогонь з 9 години до 21 години поточного дня, - сказала Верещук у відеозверненні, оприлюдненому в телеграм-каналі Офісу президента сьогодні вранці.

Режим припинення вогню та зелені коридори будуть встановлені на таких маршрутах: Енергодар – Запоріжжя; Суми - Полтава; Маріуполь - Запоріжжя; Волноваха - Покровськ; Ізюм - Лозова; Ворзель, Буча, Бородянка, Ірпінь, Гостомель - Київ. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також