Україна увійшла до трійки найбільших експортерів м’яса птиці в ЄС

1226 0

Ми у соцмережах:

Україна увійшла до трійки найбільших експортерів м’яса птиці в ЄС

За останні 15 років в аграрному господарстві України відбулося багато змін. У 2003 році в Україні не вистачало зерна, і ми мусили імпортувати його. Натомість минулого року врожай зернових був майже 70 мільйонів тонн, з них 50 Україна експортувала. На сьогодні у сфері аграрного господарства Україна входить до трійки світових лідерів, серед яких Китай і Бразилія. Про це під час брифінгу у Рівному розповів президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.

Він наголосив, що Україні є чим гордитися як у плані виробництва, запровадження технологій так і у плані експорту. За останні роки більш ефективно почало розвиватися сільське господарство. І це видно по тому, скільки Україна експортує у ЄС.

Минулого року Україна увійшла до трійки найбільших експортерів м’яса птиці до ЄС. Це показує, що сільське господарство рухається у правильному напрямку, відбуваються правильні реформи. Стимулом для експорту стало те, що три роки тому запровадили систему автоматичного відшкодування ПДВ при експорті. Таким чином підприємці змогли зекономити значні кошти для розвитку свого бізнесу, – зазначив Алекс Ліссітса.

Під час брифінгу він також розповів, що нині в Україні є такі приклади ОТГ, якими треба гордитися, зокрема на Чернігівщині та Сумщині. Там до роботи активно залучають молодих фахівців, допомагають їм. Він переконаний, якщо в сільських місцевостях будуватимуть ферми і працевлаштовуватимуть молодь, то таким чином ОТГ і села можна буде врятувати.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також