Україні пропонується йодувати усю сіль, що використовується для виробництва продуктів харчування

1703 0

Ми у соцмережах:

Україні пропонується йодувати усю сіль, що використовується для виробництва продуктів харчування

Народні депутати пропонують забезпечити на загальнодержавному рівні заходи для ліквідації в Україні захворювань, пов’язаних із йодною недостатністю. Відповідний законопроект «Про попередження станів і захворювань, викликаних йодною недостатністю» №1110 поданий у Верховну Раду України народними депутатами Лілією Григорович, Василем Сильченком і Тетяною Бахтєєвою.

Народні депутати пропонують забезпечити на загальнодержавному рівні заходи для ліквідації в Україні захворювань, пов’язаних із йодною недостатністю. Відповідний законопроект «Про попередження станів і захворювань, викликаних йодною недостатністю» №1110 поданий у Верховну Раду України народними депутатами Лілією Григорович, Василем Сильченком і Тетяною Бахтєєвою. Як повідомляє Інформаційне управління апарату ВР України, законопроектом передбачається привести національне законодавство у сфері охорони здоров’я у відповідність до міжнародних правових зобов’язань, узятих на себе нашою державою. У документі пропонується насамперед врегулювати питання щодо впровадження масової йодної профілактики здоров’я населення України шляхом вживання йодованої солі, зокрема, увести норму, відповідно до якого «уся сіль, що використовується для виробництва харчових продуктів, за винятком технологій, що потребують у використанні нейодованої солі, а також кормова сіль, підлягає обов’язковому йодуванню. Йодування солі здійснюється відповідно до вимог державних стандартів». За словами народних депутатів, прийняття законопроекту буде сприяти поліпшенню стану суспільного здоров’я в Україні і, у першу чергу, серед дітей, зменшенню витрат на боротьбу з захворюваннями, пов’язаними з йодною недостатністю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також