Українок з дітьми евакуювали з Лівану

428 0

Ми у соцмережах:

Фото - ГУР МО України

Бо ситуація у цій країні погіршується.

Сьогодні за дорученням президента Володимира Зеленського, ГУР МО та МЗС  спільно організували евакуацію тридцяти наших громадян із Лівану, де різко погіршилась безпекова ситуація. Літак для перевезення надала компанія SkyUp Airlines.
 
- Наші співвітчизники, серед яких 21 жінка та девʼятеро дітей, вже прибули до Жешува, Польща, та перебувають у безпеці. Їх зустріли українські консули та представники ГУР МОУ ― евакуйованим надають всю необхідну допомогу та забезпечують їхній супровід до нашої держави, - кажуть в Головному управлінні розвідки.
 
Україна стала однією з перших у світі, хто успішно евакуював своїх громадян з Лівану.
 
- Українські дипломати попереджали наших громадян в Лівані про небезпеку та заздалегідь рекомендували покинути територію республіки. 
 
Триває робота щодо можливості подальшої евакуації інших українців, які виявляють бажання залишити ліванську територію. 
 
Громадянам, які бажають залишити Ліван згідно з рекомендаціями МЗС, необхідно звернутися до Посольства України в Ліванській Республіці за номером телефону (+961) 5921668 або адресою електронної пошти: emb_lb@mfa.gov.ua. 
 
 За цими контактами необхідно також звертатися громадянам України, які потрапили в надзвичайну ситуацію або постали перед загрозою життю і здоровʼю. 
 
Також можна звертатися на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57 чи адресу електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.
 
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також