Українська молодь прагне миру та справедливості

423 0

Ми у соцмережах:

Українська молодь прагне миру та справедливості

У місті-супутнику Рівненської АЕС відбулася комунікаційна зустріч атомників із молоддю, яка, ховаючись від російської агресії, знайшла прихисток у нашому місті. Головною метою заходу стала адаптація підлітків.

Під час зустрічі учні ознайомилися із основними принципами роботи атомних енергоблоків та їхніми перевагами, діяльністю Рівненської АЕС. У етнографічній залі молодь дізналася про побут поліщуків та історію міста, яка нерозривно пов’язана з історією електростанції.

Генеральний директор РАЕС Павло Павлишин і його помічник — начальник УПАГР Андрій Забродоцький, голова профспілки електростанції Іван Мельник та голова Організації молоді Євгеній Бураков розповіли про роботу основного бюджетоутворюючого підприємства області, напрями роботи з молоддю, соціальні та спортивні заходи, які проводяться електростанцією або за її підтримки. Старшокласники цікавилися можливістю долучитися до занять, де можна освоїти навички поводження зі стрілецькою зброєю, а також до навчання із надання домедичної допомоги. Також спілкувалися на теми музики, книг та спогадів з дитинства.

Як відзначив Андрій Забродоцький, нині важливо налагоджувати контакти з людьми, які потрапили у складну ситуацію та опинилися у новому оточенні. Основний меседж зустрічі — щоб вони розуміли, що їх не забули, що вони потрібні, що вони такі самі як ми.

Євгеній Бураков розповів учням про активне молодіжне та соціальне життя, яке вирує в місті, про можливості для розвитку в культурному, освітньому, спортивному напрямах:

З багатьма школярами обмінялися контактами, усі питання, якими цікавилася молодь щодо занять волейболом, важкою атлетикою, можна вирішити, адже це цілком можливо реалізувати на соціальних об’єктах РАЕС. Приємно, що в дітей є бажання робити щось корисне, розвиватися та бути частиною нашої громади.

Юний слухач Тимур із м. Бориспіль розповів, що за підсумками зустрічі дізнався багато нового про Рівненську АЕС та принцип роботи ядерного об’єкта:

— Почута інформація була цікавою, а генеральний директор атомної станції справив на мене лише позитивні враження. Також нам розповіли про курси з надання домедичної допомоги, тож сподіваюсь найближчим часом потрапити на них.

Одинадцятикласниця Марія із Києва з дитинства займається спортом та вже стала членом збірної України, срібною призеркою чемпіонату Європи та переможницею Кубка світу з тхеквондо-ITF, а також срібною призеркою чемпіонату України з кікбоксингу.

— Під час зустрічі дізналася, що у Вараші діє клуб кікбоксингу. Радію, адже тепер планую звернутися до тренера клубу. У цілому захід був дуже пізнавальним для мене. Щоліта я приїжджаю у Вараш до бабусі, а ось інформації про діяльність РАЕС мені бракувало. Після школи планую навчатися за економічним напрямом, мрію вступити до Національного університету ім. Т. Г. Шевченка або до Києво-Могилянської академії, — розповіла про плани на майбутнє Марія.

Поділився враженнями про зустріч і Михайло з Миколаївської області:

Я приїхав до Вараша з бабусею та сестрами, батьки залишились на батьківщині. Сьогоднішня зустріч мені дуже сподобалася, адже усі спікери провели для нас своєрідну екскурсію: розповіли, що таке АЕС та як вона працює. Завдяки цьому заходу я зрозумів, наскільки важливо вчитися й саморозвиватися, щоб мати світле майбутнє. Я постійно змінював свої вподобання щодо майбутнього фаху, але нині я вже за крок до випуску, тож зупинився на тому, щоб стати юристом або ж прокурором. Хочу захищати права свої та громадян, адже бажаю, щоб у нашому житті на першому місці завжди була справедливість.

Віта Нишкалюк, пресцентр РАЕС

Фото Надії Тимофєєнко


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також