Українська мова – в американському бюлетені

732 0

Ми у соцмережах:

Українська мова – в американському бюлетені

На виборах у США українська мова вперше буде у бюлетенях

 

В американському штаті Іллінойс виборчий процес буде доступний 12 різними мовами, зокрема українською.

 На виборах у США (президентських, місцевих і в Конгрес) у 2020 році вперше буде можливість проголосувати українською мовою, повідомляє Голос Америки.

 Таке рішення прийняла адміністрація округу Кук штату Іллінойс, до якого входить і місто Чикаго, де мешкають понад 46 тисяч українців.

 "Українська мова буде в бюлетенях, на електронних табло на станціях голосування. Більше того, буде також можливість прослухати аудіо для людей, які не зможуть прочитати", - пояснила захисниця української мови в окрузі Кук Міла Лугова.

 Вона додала, що перекладом будуть займатися сертифіковані фірми, після чого українські активісти його ще раз перевірять на відповідність.

  За словами захисниці, виборчий процес буде доступний 12 різними мовами, що зробить його більш зрозумілим для тих людей, які не володіють вільно англійською або не розуміються в системі виборів.

 “Якщо абсолютно весь процес перекласти на українську - скажімо, програми кандидатів, якщо пояснити, хто обирається, які функції буде ця людина виконувати, які функції передбачає ця посада, то люди будуть обирати більш вдумливо і свідомо”, - зазначила Міла Лугова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також