Українське об’єднання «Мрія» - спільне натхнення і відповідальність

457 0

Ми у соцмережах:

Українське об’єднання «Мрія» - спільне натхнення і відповідальність

Сьогодні немає маленьких і великих справ, адже кожен працює на спільну Перемогу на своєму фронті. Волонтерство цементувало країну. Кожен відчуває велику відповідальність перед суспільством та перед державою. З перших дні повномасштабного вторгнення українці згуртувалися навколо ідеї допомогти тим, хто найбільше постраждав від війни.

 Українське об’єднання «Мрія» народилося саме з ініціативи захищати тил держави: родини українських воїнів, які пожертвували своїм життям заради нашого майбутнього. Діти Героїв - це паростки нової України, які тягнуться до сонця крізь попіл і біль. Немає більш життєствердної мети, ніж підтримати їх, дати сили розвиватися, допомогти знову вірити і мріяти.

Ідея про спільний проект належить військовослужбовцю ЗСУ, історику за фахом і правдоборцю за характером Юрію Гудименку. Під час реабілітації після бойового поранення він об’єднав навколо себе команду волонтерів, військових, громадських діячів. Серед них - парамедик Юлія Паєвська Тайра, яка очолила Благодійний фонд «Мрія», волонтерка Дана Ярова, під керівництвом якої працює Громадська організація «Мрія дітей України». Також у команді «Український центр захисту прав людини» та його очільниця Людмила Денісова, яка має досвід роботи на посадах міністра соціальної політики та омбудсмена.

Бути нацією переможців означає заплатити високу ціну за свій статус. Внаслідок російської агресії десятки тисяч сімей вже втратили батька чи матір на фронті або очікують їх повернення із ворожого полону. Багато з них змушені були тікати з окупованих територій. Тисячі воїнів повертаються додому з пораненнями та потребують всебічної підтримки. Це нова реальність, в якій країна житиме довгий час. Українське об’єднання «Мрія» прагне стати опорою для людей, для яких слово «війна» - це не просто заголовок у медіа.

На сьогодні під опікою «Мрії» - більше 2,5 тисяч дітей військовополонених, цивільних бранців і загиблих героїв. Для їх розвитку і здоров’я в рамках проекту діє кілька програм. Зокрема, під патронатом волонтерки і дитячої письменниці Тетяни Комлик (Татуся БО) розроблений проект «Освітня підтримка», який пропонує дітям якісне безкоштовне навчання з різних дисциплін, основ програмування, підготовку до державних іспитів (ЗНО/НМТ) та можливості розвивати спортивні й творчі здібності. Також маленькі підопічні отримують комп’ютерну техніку (ноутбуки, планшети) для того, щоб освітній шлях був зручним і ефективним.

Ще одним важливим напрямом діяльності фонду є організація відпочинку, оздоровлення та реабілітації для родин. Команда ініціювала програму «Літо без війни», для фінансування якої залучає кошти відповідального бізнесу. Таким чином в перші місяці літа у 2023 році понад 300 дітей українських Героїв вирушили на відпочинок на курорти Європи та західних регіонів України.

Команда «Мрії» вже є надійною підтримкою для українських родин, які переживають скрутну життєву ситуацію. Понад дві тисячі підопічних отримують психологічну допомогу, гуманітарне забезпечення (продукти, засоби гігієни, одяг, взуття, побутова техніка), юридичний супровід і постійний особистий контакт.

Держава робить багато задля забезпечення і підтримки родин полонених, але цього недостатньо. Часто людям потрібен юрист, який проведе їх стежками бюрократії, потрібен психолог, який системно працюватиме з членами родини. Тож ці важливі ролі та завдання волонтери взяли на себе. «Мрія» також працює над розробкою індивідуальних програм реабілітації для українських воїнів, щоб повернути їх у звичне мирне життя після отриманих психологічних травм.

Мріяти потрібно! Мріяти про нову Україну: відбудовану, самостійну, прогресивну. Водночас потрібно ці мрії перетворювати в реальність, а це неможливо без відповідального та сильного суспільства. Колеги, які розуміють біль дружини сержанта, який загинув під Бахмутом. Школярі, які допомагають з математикою сину парамедика, який віддав життя, рятуючи інших. Друзі, які не цураються свого товариша, який повернувся з війни без кінцівок. Це ми - українці, сміливі у своїх мріях та відповідальні у своїх діях!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також