Українські командири нарікають на гостру нестачу воїнів на фронті

880 0

Ми у соцмережах:

Українські командири нарікають на гостру нестачу воїнів на фронті

Передові українські частини мають гостру нестачу солдатів, що призводить до виснаження особового складу.

 Цю інформацію для Washington Post підтвердили два десятки солдатів та командирів. І це у момент, коли Росія посилює свої атаки.

Один командир батальйону механізованої бригади, яка воює на сході України, сказав, що його підрозділ наразі має менше 40 солдатів, розміщених у передових окопах, які стримують російські штурми. За словами командира, повністю оснащений батальйон мав би понад 200 осіб.

Інший командир піхотного батальйону іншої бригади підтвердив те ж саме.

Командир батальйону Олександр сказав, що роти в його підрозділі в середньому укомплектовані приблизно на 35 %. За останні п’ять місяців до його батальйону прислали всього п’ять чоловік. Але новобранці, як правило, погано навчені, що призводить до ще більших втрат на полі бою.

- Немає позитивного прогнозу. Абсолютно жодного. Це закінчиться великою кількістю смертей, глобальним провалом. І скоріш за все, я думаю, фронт десь провалиться, як це було у ворога у 2022 році, на Харківщині, - говорить Олександр.

Додамо, що президент Володимир Зеленський досі не погоджується на прохання головнокомандувача української армії Валерія Залужного мобілізувати 500 тисяч українців, а Верховна Рада уже більше місяця обговорює закон про мобілізацію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також