Українські медики-реаніматологи уже в Італії

1343 0

Ми у соцмережах:

Українські медики-реаніматологи уже в Італії

Як повідомляє Посольство України в Італії, сьогодні до Італії прибула група медиків-реаніматологів, а наступного тижня – дезінфектори та засоби індивідуального захисту. Україна також готова надати спеціальні гелікоптери для евакуації хворих з важкодоступних гірських місць Північної Італії.

Наших спеціалістів зустрічав міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо, українські дипломати, керівництво італійського регіону Марке.

«Медична допомога, яка надходить сьогодні з-за кордону, є важливою для підтримки наших лікарень. Сьогодні Україна показала, що вона солідарна з нашим народом. Цей жест ми дуже цінуємо», – заявив глава італійського МЗС.

У посольстві України в Італії зазначають, що «об’єднані зусилля українських та італійських лікарів не лише сприятимуть перемозі над невидимим ворогом, але й стануть ефективним прикладом двосторонньої співпраці та подолання спільних викликів».

Як інформують у Міністерстві закордонних справ, нині 166 українських громадян лікуються за кордоном. Зокрема, найбільше в Італії – 121 особа. Шістнадцятеро – у Греції, по четверо у Домініканській Республіці, Польщі та Німеччині. Троє перебувають в Австрії. 11 українців за кордоном недугу побороли. На жаль, від коронавірусу за кордоном померло п'ятеро українців.

 

Фото зі сторінки Посольства України в Італії у Фейсбук


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також