Герої України зі Зміїного живі, але у російському полоні - ЗМІ

1364 0

Ми у соцмережах:

Герої України зі Зміїного живі, але у російському полоні - ЗМІ

Українські морпіхи та прикордонники з острова Зміїний живі, проте зараз перебувають у полоні російських окупантів.

У пресслужбі ВМС ЗС України повідомили, що морпіхи двічі відбили напади російських окупантів, проте через брак боєкомплектів вони не змогли продовжити захищати острів.

Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими живі і з ними все добре, – йдеться у повідомленні.

Проте зазначають, що російська пропаганда намагається розкрутити новину про те, що нібито влада України “забула, поховала своїх підлеглих”.

Самі ж російські військові повністю розтрощили інфраструктуру острова: маяк, вежі, антени тощо. Зв’язок зі Зміїним був втрачений.

Через постійні обстріли з боку ворожих бойових кораблів та авіації не дозволили доправити підмогу нашим військовим.

Крім того, 26 лютого, отримавши інформацію, що на Зміїному серед українських захисників можуть бути загиблі та поранені, до острова виїхало цивільне судно МПРС "Сапфір". На борту також були священники ПЦУ Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їхні помічники. Їх так само незаконно захопили російські військові.

Незаконне захоплення цивільного судна – некомбатанта, що не здійснювало жодного військового завдання, є порушенням правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права, – зазначають у повідомленні ВМС ЗСУ.

Як повідомляють ФАКТИ, Україна вимагає від Росії негайного звільнення незаконно захоплених громадян України.

Нагадаємо, що 13 прикордонників на острові відмовилися здаватися росіянам. До цього вважалося, що вони усі героїчно загинули. За їхній вчинок Президент України Володимир Зеленський присвоїм усім прикордонникам звання Героїв України.

(ВІДЕО: Українська правда)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також