Українські війська почали контрнаступ

2317 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Збройні сили України вже розпочали контрнаступ у Херсонській області.

 До такий висновків прийшов Американський інститут вивчення війни (ISW).

Радник Херсонської облдержадміністрації Сергій Хлань заявив, що українські війська захопили невизначені населені пункти в Херсонській області, але закликав мирне населення України мовчати про хід контрнаступу до офіційних заяв української влади.

Невідомий високопоставлений чиновник оборони США повідомив, що українські війська відбили невизначені «частини окупованих Росією сіл» у Херсоні протягом минулого тижня - 15-22 липня.

25 липня на півночі Херсонської області українські війська знищили командний пункт і склад боєприпасів 11-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади (м. Улан-Уде, Бурятія).

Глава Комітету збройних сил Палати представників США Адам Сміт вважає, що наступні 3 - 6 тижнів стануть вирішальними у протистоянні з Росією. Такий висновок він зробив після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, пише Politico.

Експерти зазначають, що звільнення Херсонщини потрібно не лише Україні. По-перше, українському суспільству, яке почало втомлюватися від війни, потрібні перемоги. По-друге, перемоги потрібні для Європи, яка підтримує Україну та готується до холодної зими без російського газу. Більше того, це зірве плани Росії проводити будь-які референдуми на окупованих частинах України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також