Українські війська взяли у полон десятки росіян у боях за Вовчанськ

629 0

Ми у соцмережах:

Українські війська взяли у полон десятки росіян у боях за Вовчанськ

Наступ росіян на Харківщині зіткнувся з провалом.

Під час важких боїв українські війська оточили близько 400 росіян на хімічному заводі в центрі міста Вовчанськ, повідомляє Forbes.

Підрозділи кількох українських бригад — у тому числі елітної 82-ї десантно-штурмової бригади —протягом кількох тижнів запеклих боїв заблокували просування росіян на північ від річки Вовча, яка проходить зі сходу на захід через центр Вовчанська.

Росіяни згуртувалися. У еквіваленті щонайменше двох батальйонів із сотнею піхоти штурмували ПАТ «Волчанський хімзавод», що на правому березі річки Вовча.

План росіян, очевидно, полягав у тому, щоб захопити хімічний завод, а потім, звідти, розпочати операцію з форсування річки, щоб форсувати свій шлях до південного Вовчанська.

План провалився, коли українські війська атакували на захід від хімічного заводу та просунулися на кілька кварталів на північ, відрізаючи росіян на заводі від їхніх товаришів на заході.


Російські командири знали, що потрапили в біду. Цими вихідними вони наказали своїм військам на захід від хімзаводу пробивати українські позиції.

«Дві спроби прориву до оточених російських військ були відбиті українськими силами оборони», – повідомляє Центр оборонних стратегій.

Тридцять росіян здалися після того, як неодноразові їх спроби прорватися провалилися.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також