Українських політв’язнів, серед яких і рівнянин Карпюк, звільняють з російського полону

1522 0

Ми у соцмережах:

Микола Карпюк

Сьогодні вночі новообраний генпрокурор України Руслан Рябошапка у Facebook поширив повідомлення про обмін полоненими між Україною і Росією.

"Обмін завершився: моряки, Сенцов, Карпюк, Балух, Гриб летять додому", - йдеться у повідомленні співробітниці Верховної Ради Анни Ісламової, яке в ніч на п'ятницю поширив Рябошапка, повідомляє «Українська правда».

На ранок в аеропорту «Київ», куди начебто мають прилетіти полонені, зібралися журналісти. Проте поки що офіційного підтвердження, що обмін полоненими завершився, не було.

Зазначимо, що Росія погодилася звільнити моряків та українських політв’язнів, які були затримані раніше, з вимогою, що їх судитимуть в Україні за російським законодавством.

Домовленостей, зокрема, було досягнуто після зустрічі російського президента Володимира Путіна з американським президентом Дональдом Трампом.  Проте американська сторона вимоги Росії про суд в Україні за російським законодавством розкритикувала.

55-річний рівнянин Микола Карпюк, нагадаємо, у російському полоні – з березня 2014 року. Росія звинуватила його в організації озброєної групи, яка брала участь у чеченській війні, хоча Микола Карпюк у Чечні не був. Під час Майдану Микола Карпюк був одним з лідерів «Правого сектора».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також