Українським захисникам передали військове спорядження на понад 15 млн грн

528 0

Ми у соцмережах:

Українським захисникам передали військове спорядження на понад 15 млн грн

Служба безпеки запобігла незаконному продажу у Києві оптової партії захисного спорядження, яке призначалося для потреб українських військ. Серед вилученого у зловмисників – сотні одиниць бронежилетів, шоломів, оптичних пристроїв та приладів нічного бачення.

Конфісковану продукцію вартістю понад 15 млн грн передано підрозділам ЗСУ і Тероборони. Це стало можливим завдяки реагуванню СБУ спільно з Бюро економічної безпеки, які викрили незаконну оборудку у червні.
Тоді правоохоронці ліквідували схему нелегального збуту військового спорядження та амуніції, які ввозили з-за кордону як гуманітарну допомогу. Але замість безкоштовної передачі на потреби оборони зловмисники збували його за завищеними цінами, а «прибутки» виводили у тінь.
Схему організували двоє мешканців Дніпропетровщини, які після вторгнення Росії втекли за кордон за фальшивими документами.
За матеріалами СБУ, їм повідомлено про підозри у вчиненні злочинів. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників махінацій.

Досудове розслідування проводили співробітники СБУ спільно з Бюро економічної безпеки та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також