Український фільм «Атлантида» без жодного професійного актора побореться за «Оскар»

771 0

Ми у соцмережах:

 Український фільм «Атлантида» без жодного професійного актора побореться за «Оскар»

Україну на кінопремії "Оскар" представить фільм "Атлантида" режисера Валентина Васяновича

 "Український Оскарівський комітет вибрав фільм, який представлятиме Україну на 93-й премії "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії "Міжнародний повнометражний фільм", – йдеться на офіційній сторінці у Фейсбуку.

За останній рік стрічка отримала великий міжнародний успіх – фільм показали на більш ніж 50 фестивалях, де, крім перемоги у Венеції, він отримав ще чотири гран-прі.

Картину придбав HBO Eastern Europe та дистрибутори трьох європейських країн. Крім того, стрічка ввійшла до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії.

Події фільму розгортаються в 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окуповані регіони Донбасу повертаються до складу країни, але ці території визнані непридатними для проживання. Однак на тлі спустошення народжується нове кохання.

Всі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори – колишній розвідник, волонтер благодійного фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, парамедикиня Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк.

Зйомки відбувалися в Маріуполі та Києві.

В офіційний прокат фільм виходить 5 листопада 2020 року. А церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 25 квітня 2021 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також