Український хлопчик розповів, як його в таборі перевиховувала Росія (ВІДЕО)

875 0

Ми у соцмережах:

Український хлопчик розповів, як його в таборі перевиховувала Росія (ВІДЕО)

Окупаційна влада не розпочала навчання у школах Херсонщини. Замість цього вони збирала українських дітей під виглядом оздоровлення.

Так у спеціальний табір в окупованому Криму потрапив 16-річний Віталій, повідомляє «Суспільне».

У таборах активно займалися перевихованням українських дітей.

- Нам говорили, ви в Росії перебуваєте, Росія – назавжди, Україна – це скоро Росія буде. Ви повинні підкорятися Росії. Нас завели в якийсь клуб. Там був головний по безпеці Астахов. Він починає нам розповідати: «За Україну щоб я взагалі тут не чув, що ви з України. Треба казати, що ви за Росію. Ви в Росії народилися. Українці – терористи, вони вбивають людей. Вас вигнали з України. Якби вони хотіли, вони б і сюди приїхали», - розповідає Віталій.

Тих дітей, які відмовлялися говорити, що вони з Росії, відправляли «посидіти у підвалі», де всюди висіли російські прапори й було написано «Слава Росії!».

Коли минули два тижні перебування Віталія «на оздоровленні», то його відмовилися віддавати матері. Директорка табору взагалі припинила виходити на зв’язок з батьками Віталія та зникла з документами. Завершилося все тим, що хлопця змогла забрати його старша сестра.

Валерій Астахов – це зрадник та колишній «беркутівець». Саме він відповідав у таборах за безпеку. Табори з перевиховання українських дітей призначені для того, щоб знищити українську ідентичність.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також