Українці їдять голландську картоплю і польську капусту

1373 0

Ми у соцмережах:

Українці їдять голландську картоплю і польську капусту

Імпорт овочів в Україну у квітні зріс до 41,5 тисячі тонн, що вдвічі більше порівняно з квітнем 2010 року. За даними Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», картоплю в основному завозили з Єгипту та Нідерландів, капусту — з Польщі та Македонії, помідори — з Туреччини, цибулю — з Єгипту та Польщі, моркву і столовий буряк — з Польщі та Нідерландів.

Імпорт овочів в Україну у квітні зріс до 41,5 тисячі тонн, що вдвічі більше порівняно з квітнем 2010 року. За даними Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», картоплю в основному завозили з Єгипту та Нідерландів, капусту — з Польщі та Македонії, помідори — з Туреччини, цибулю — з Єгипту та Польщі, моркву і столовий буряк — з Польщі та Нідерландів. Експерти пояснюють активність імпорту значним зростанням цін на овочі в Україні, який виник внаслідок нерозвиненості інфраструктури та обмеженості пропозиції вітчизняних овочів. «Неспроможність зберегти і довести з мінімальними втратами вироблену продукцію до споживача є основною причиною зростання цін та імпорту овочів в Україну», — говорить експерт Роман Сластьон. Він стверджує, що проблема «сховищ та ринків» у наступні декілька років буде основним фактором подорожчання овочів у зимово-весняний період. «Зрушення в питанні розвитку інфраструктури поки мінімальні: сільгосппідприємства поки що не надто зацікавлені в овочівництві та картоплярстві, господарства населення просто не мають фінансової спроможності будувати сучасні сховища, а державна підтримка в цьому питанні теж недостатня», — констатує Сластьон.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також