- Українці не мали достатньо зброї для прориву на фронті, - американський генерал

555 0

Ми у соцмережах:

- Українці не мали достатньо зброї для прориву на фронті, - американський генерал

Зброя та техніка від союзників до України надходила із запізненням. Це стало однією з причин скромних успіхів у наступі на півдні.

Таку думку висловив американський генерал у відставці та колишній керівник ЦРУ Девід Петреус, повідомляє The Washington Post:

- Під час 2023 року весь світ спостерігав, чи зможе якась зі сторін досягти переваги. Спочатку Росія провела свій зимовий наступ. Вони його дуже розхвалили, проте змогли взяти лише Бахмут. Однак це дуже скромне досягнення далося неймовірною ціною.

А уже влітку всі спостерігали за наступом України. Треба говорити чесно, що були затримки в поставці озброєння для українські армії. Наші танки тільки нещодавно дісталися до них. Через це німці затягнули з поставкою танків «Leopard». Рішення про надання касетних боєприпасів та надання далекобійних ракет узагалі було відкладене надовго.

Наша військова доктрина говорить про те, що для прориву треба перевага у повітрі та ще багато іншого. Однак ми цього українцям не дали.

Колишній командувач військ коаліції в Афганістані переконаний, що будуть зроблені висновки, які дозволять Україні досягти успіху вже у 2024 році.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також