Українці в Польщі повернули обдуреним пенсіонерам мішок з грошима

9527 0

Ми у соцмережах:

Українці в Польщі повернули обдуреним пенсіонерам мішок з грошима

Мешканці Бидгощі потрапили на "гачок" до шахраїв, які вимагали викуп за онука. Але їхні заощадження врятувало уважне українське подружжя.

Кілька днів тому пара українців, яка мешкає у польському місті Бидгоща, стала свідками шахрайської схеми "на онучка" - подібної до тої, якою користуються зловмисники і у нашій країні. Коли старшим людям надзвонюють аферисти і вимагають викуп, щоб "врятувати" їхніх родичів від біди. Жертвами такого шахрайства мало не стали сусіди пані Наталі та її чоловіка Миколи.

27 квітня подружжя саме поверталося до своєї квартири, коли на їхніх очах хтось викинув з вікна будинку поліетиленовий пакет. Вони подумали, що це чийсь невдалий жарт або хтось неохайний вирішив викинути сміття. Тож українці підібрали мішка, щоб викинути його в сміттєвий бак уже вдома. Та коли з цікавості все ж зазирнули досередини, то побачили там повно грошей і коштовностей. Подружжя передало свою знахідку першій побаченій на вулиці поліцейській машині. Як виявилося, правоохоронці їхали якраз на виклик польських пенсіонерів, які врешті зрозуміли, що їх надурили шахраї. Та завдяки пильним українським сусідам, вони змогли повернути свої гроші.

Минулого тижня, 29 квітня, Наталю та Миколу запросив до відділку начальник міської поліції Бидгощі Вітольд Маркевич, щоб особисто подякувати їм за добрий вчинок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також