Українці вивели у Європу більше грошей, ніж отримали там допомоги - Зеленський

3201 0

Ми у соцмережах:

Українці вивели у Європу більше грошей, ніж отримали там допомоги - Зеленський

Якби в Україні ще в жовтні оголосили, що Росія нападе, то країна протрималася б кілька днів.

 Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю The Washington Post.

- Дивіться, щойно почалося повномасштабне вторгнення, з цього моменту наша економіка втрачала від 5 до 7 мільярдів доларів на місяць.

Ви не можете просто сказати мені: «Слухай, ти маєш почати готувати людей зараз і сказати їм, що вони мають відкласти гроші, запастись їжею». Якби ми так сказали - а цього хотіли деякі люди, яких я не називатиму, - то я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць з жовтня минулого року, і в той момент, коли б російські напали, вони б взяли нас за три дні . Я не скажу, чия це була ідея, але загалом наше внутрішнє почуття було правильним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни зжеруть нас. Тому що під час хаосу люди тікають із країни.

І хоч би як цинічно це звучало, саме ці люди зупинили все. Якби це сталося, у жовтні – не дай Боже, під час опалювального сезону – нічого б не залишилося. Наш уряд не існував би, це стовідсотково. Усередині країни почалася б політична війна.

За словами президента, з лютого українці вивели до Європи десятки мільярдів доларів. Іншими словами, українці витратили в Європі набагато більше грошей порівняно з тією сумою, яку українці там отримали в якості допомоги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також