Українці впливають на економіку Польщі більше за президента

1585 0

Ми у соцмережах:

За 2017 рік українцям дали 1,7 мільйона дозволів на роботу у Польщі

Польська Gazeta Prawna склала список 50 осіб, які мали найбільший вплив на польську економіку у 2017 році. Друге місце в ньому посів збірний образ українських заробітчан.

Українці у впливовості на польську економіку у 2017 році обійшли навіть президента Анджея Дуду, який посів третє місце. Українців у рейтингу випередив тільки прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький.

За даними видання, торік українцям надали 1,7 мільйона тимчасових дозволів на роботу, які надають право працювати у Польщі протягом півроку кожних 12 місяців. Окрім того, тільки за перші півроку 2017 українці отримали 91 тисячу дозволів на постійну роботу у Польщі.

Видання визнає, що окрім подолання проблеми дефіциту робочої сили у Польщі, українці також допомагають вирішити проблеми системи соціального страхування, адже платять ці внески. 308 тисяч українців станом на вересень 2017 року були застраховані у державній системі.

Видання вказує на надзвичайно важливу роль українців для польського ринку праці, особливо на фоні демографічних викликів і зменшення населення, а відповідно — і робочої сили. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також