Українці зможуть без обмежень переказувати гроші на закордонні картки

1257 0

Ми у соцмережах:

Українці зможуть без обмежень переказувати гроші на закордонні картки

З лютого 2019 року буде спрощена ціла низка валютних обмежень для населення і бізнесу. Серед них переказ валюти з карткових рахунків за кордон.

Про це йдеться в повідомленні Нацбанку. Українці зможуть з 7 лютого 2019 роки без обмежень перераховувати валюту зі своїх карткових рахунків за кордон. А грошові перекази без відкриття рахунку дозволять відправляти за кордон в сумі, що не піддається фінансовому моніторингу – максимальний обсяг перерахування виросте з 15 тис. грн. до 150 тис. грн., повідомляє Інформаційне агентство 1news.

- Це суттєве послаблення. Особливо по картковим переказам, де не буде ніяких обмежень – з української картки гроші зможуть піти куди завгодно в будь-якому обсязі, – прокоментував голова правління RwS Bank Владислав Кравець.

Одночасно НБУ відразу в 33 рази збільшить максимально допустиму суму для пересилання валюти поштою: з нинішніх 300 євро до 10 тис. євро. І до тих же 10 тис. євро збільшиться суму, на яку дозволяється вивозити за кордон банківські метали. Зараз з України можна вивезти не більше 500 грам банківських металів. 

Ще одне цікаве нововведення – завозити/вивозити великі партії банківських металів і валютної готівки дозволять не тільки банкам, але і юридичним особам відповідної спеціалізації. Схоже, в країні скоро з’являться нові компанії по доставці валютних цінностей без спеціальної банківської ліцензії (зараз її мають лічені банки).

І це тільки найважливіші новації лютого і тільки для населення. Хоча нових правил значно більше, причому не тільки для людей, а й для підприємств.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також