Укргідрометцентр: зима в Україні не буде суворою

771 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів, що цьогоріч суворої зими не буде.

- Така ймовірність для України є мізерною. Усі зими у нас із температурним режимом вищі за норму. Не виключаються морозні періоди, можливо, навіть сильні. Але вони будуть короткі й на загальному періоді зими не позначаться, — зазначив Микола Кульбіда. 

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 років.

- Наше завдання — забезпечити теплом кожного українця. Як і обіцяли, спільними зусиллями завершуємо підготовку до опалювального сезону в Україні. Наразі 97 % об’єктів інфраструктури на підконтрольних територіях до нього готові. Дякую всім учасникам Штабу, керівникам ОВА та громад, працівникам житлово-комунального господарства, будівельникам — вони виконали фантастичну роботу для того, щоб усі українці на підконтрольних територіях були гарантовано обігріті, — зазначив Олексій Чернишов.

Він проінформував, що загалом на підконтрольній території, де немає руйнувань, 16 обласних адміністрацій повідомили про повну готовність житлового фонду до опалювального сезону.

Внаслідок збройної агресії Росії на території України загалом уражено 527 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 386 котелень, 12 ТЕЦ, 2 ТЕС та 127 центральних теплових пунктів, повідомляє Урядовий портал..


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також