"Укрпошта" збирається припинити доставку пенсій і закрити відділення у селах

1429 1

Ми у соцмережах:

Публічне акціонерне товариство "Укрпошта" має намір припинити доставку пенсій і закрити 5-7 тис. відділень у сільській місцевості до 1 січня 2019 року у разі непідвищення тарифів на доставку пенсій.

Про це в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" повідомив гендиректор "Укрпошти" Смілянський. 

- На сьогодні 45% українських пенсіонерів отримують пенсії через Укрпошту. Ми доставляємо тим, хто за станом здоров’я не може прийти у поштове чи банківське відділення, живе в сільській місцевості, де немає нічого, крім пошти. Мережа банківських офісів скорочується. 2017-го було закрито 827 філій банків, цього року — вже понад 700. Причина — економічно не вигідно працювати в селах.

Ми підготували антикризовий план, який впровадимо з 1 листопада, якщо (новий) тариф не буде затверджений. Це означає, що "Укрпошта" буде змушена оптимізувати мережу в селах, яку вибудувала на доставку пенсій. З 1 січня 2019 року не доставляємо пенсії, закриваємо 5-7 тис. відділень у сільській місцевості, звільняємо частина адміністративного і виробничого персоналу, - сказав він.

За словами Смілянського, ще в листопаді минулого року ПАТ зверталося до Міністерства інфраструктури, Міністерству економічного розвитку і торгівлі, а також Міністерства соціальної політики і пенсійного фонду з проханням про підвищення тарифу, який не підвищувалася з 2004 року.

При цьому актуалізація пенсійного тарифу для "Укрпошти" не була передбачена навіть у проекті державного бюджету на 2019 рік.

Як повідомляли Українські Новини, держбюджет-2019 передбачає збільшення фінансування виплат пенсій на 139 мільярдів гривень, а індексація пенсій буде проведена навесні наступного року.

В Мінсоцполітики заявили, що пенсіонерам, які працюють, не доведеться вибирати між пенсією і зарплатою. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також