Унікальна подія: у Вараші віднині є відділення гемодіалізу

879 0

Ми у соцмережах:

Унікальна подія: у Вараші віднині є відділення гемодіалізу

У Вараській багатопрофільній лікарні відбулося відкриття амбулаторного відділення гемодіалізу.

У відділенні функціонуватиме 5 апаратів "штучних нирок" американського виробництва. Обладнання надано компанією "Лізоформ медікал", із якою у лікарні підписано відповідний договір. Також фірмою встановлено й апарат для очистки води.

Сьогодні міський голова Олександр Мензул, заступники міського голови Ігор Воскобойник та Дмитро Стецюк, депутати Вараської міської ради, заступник Вараської багатопрофільної лікарні Анатолій Зосимчук та представники фірми-постачальника оглянули приміщення, ремонт у якому виконано за кошти платників податків громади. 

Зазначимо, нині у Вараській громаді 17 хворих із нирковою недостатністю, яким необхідно постійно їздити на проведення процедури у Сарни чи Рівне, що потребує чимало коштів.

Міський голова Олександр Мензул приємно задоволений позитивними змінами, осучасненням вараської лікарні та підвищенням її статусу як лікувального закладу.

- Це унікальна подія – у Вараші ніколи не було такого центру, де люди могли б отримати послуги із відновлення нирок. У нашій громаді проживає 17 осіб, для яких ця процедура у прямому сенсі питання життя і смерті. Вони повинні були кілька разів на тиждень їздити до Сарн чи Рівного для проведення такої життєво важливої процедури. Тепер буде можливість проходити цю процедуру у нас на місці, – прокоментував Олександр Мензул.

У свою чергу представник ТОВ "Лізоформ медікал" Олег Ковальський підкреслив унікальність сьогоднішньої події, зауваживши, що такі апарати у Рівненській області є лише у Вараській громаді.

- П’ять апаратів для гемодіалізу дають можливість обслужити до 15 пацієнтів на день. Кожен апарат після проведення процедури проходить повну дезінфекцію та фільтрацію. Бажаю, щоб люди, котрі лікуватимуться у даному центрі, отримували якісне обслуговування, показники аналізів й отримували можливість продовжувати собі життя, – сказав Олег Ковальський.

Анатолій Зосимчук відмітив, що нині фахівці вараської лікарні навчаються працювати із апаратами гемодіалізу для проведення якісних процедур. Найближчим часом заплановано підписання угоди із Національною службою здоров’я України щодо медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій, до якої включать і надання послуг з лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах. Після оформлення необхідних документів пацієнти зможуть безкоштовно отримувати якісні послуги з позаниркового очищення крові саме у Вараській багатопрофільній лікарні, повідомляє міська рада Вараша.

До слова, гемодіаліз – це лікування, за якого кров фільтрується поза тілом за допомогою діалізного апарату, так званого апарату "штучної нирки". Під час гемодіалізу кров відбирається з судини і пропускається через синтетичний фільтр, який називається діалізатором. У цьому діалізаторі кров очищується перед поверненням у тіло, власне цей пристрій і є так званою "штучною ниркою".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також