Унікальний фрукт

918 0

Ми у соцмережах:

Унікальний фрукт

Авокадо — унікальний фрукт, багатий корисними нутрієнтами та жирами. Він додає будь-якій страві м’якості й приємної текстури.

Захист для серця. Мононенасичені, або «корисні», жири, які у великій кількості містяться в авокадо, сприятливо позначаються на здоров’ї серця, знижуючи ризик серцевих нападів і рівень «поганого» холестерину в крові.

Крім ненасичених жирів, авокадо також містить деякі антиоксиданти, які є ефективною профілактикою запалень і оксидативного стресу (ушкодження клітин через надмірне окислення) в судинах. Споживаючи по одному авокадо щодня, ви можете значно поліпшити кровотік і стан своєї серцево-судинної системи загалом.

Зниження ваги. Вчені довели, що авокадо справді допомагає худнути: завдяки високому вмісту жирів і клітковини після його споживання ви відчуваєте повне насичення, і це рятує вас від нав’язливого бажання перекусити протягом дня.

Зниження ризику діабету. Останні наукові дослідження свідчать про те, що авокадо — це найкраще, що придумала природа для регуляції цукру в крові. Незважаючи на те, що авокадо підвищує загальну калорійність страви, воно не змінює рівня цукру в крові.

Поліпшення зору. Дегенерація жовтої плями — одна з найбільш поширених причин ранньої втрати зору, тому такі нутрієнти, як лютеїн і зеаксантин — справжній must-eat для сучасної людини. І в авокадо вони обидва містяться у великій кількості. Причому вони засвоюються в організмі тільки в складі продуктів харчування, тому добавки тут безсилі. Саме тому, якщо відчуваєте, що ваш зір уже не той, що був раніше, варто додати у свій щоденний раціон авокадо.

Волосся і шкіра стануть гарнішими. Ті самі лютеїн і зеаксантин, які є в авокадо, слугують головними захисниками клітин від ушкодження ультрафіолетом і тих шкідливих окислювальних процесів, які він запускає. УФ-промені призводять до передчасного старіння шкіри і негативно позначаються на здоров’ї волосся, роблячи його слабким і зневодненим. Окрім того, одне авокадо на день забезпечить більш ніж 20% від рекомендованої денної дози вітаміну Е, який допомагає знешкоджувати вільні радикали, що деформують структуру тканин.

Гарний настрій як нормальний стан. Регулярне споживання авокадо допоможе стабілізувати емоційний стан завдяки високому вмісту низки вітамінів і мінералів. Організм отримує весь комплекс нутрієнтів, які необхідні для його злагодженого функціонування. В підсумку ніщо не заважає вашому організму здійснювати повноцінне вироблення серотоніну, гормону щастя, внаслідок чого припливи енергії, хороших думок і натхнення стають нормальним станом, а не рідкісним винятком. Наукові дослідження свідчать, що люди, схильні до депресивних думок, мають низький вміст калію в організмі. А його в авокадо висока концентрація.

Усі найкорисніші речовини — в одному фрукті. Авокадо містить близько 20 видів вітамінів і мінералів — вітамін K, фолат, вітамін С, вітамін В5, калій, вітамін В6, вітамін Е, мідь. В авокадо також можна знайти лютеїн, тіамін, залізо, ніацин, рибофлавін і цілий набір антиоксидантів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також