УНСО була, є і буде

1661 0

Ми у соцмережах:

УНСО була, є і буде

“Правий сектор” — це, скоріше, ідея, а не організація. Ідея об’єднати всіх націоналістів, всіх патріотів в одному блоці. Про це і не тільки розповів лідер УНСО та новообраний керівник “Правого сектора” на Рівненщині Андрій Мітюхін.

— УНСО — організація, яка підтримала цю ідею, яка виступила ініціатором такого об’єднання. Зокрема, на теренах Західної України засновником “Правого сектора” виступив Сашко Білий. Неможливо точно визначити, коли виникла ідея створення “Правого сектора” — очевидно, у найбільш важкі часи протистояння, коли організація “УНСО” намагалася захистити і об’єднати людей, які були в різних громадських рухах. Ми завжди впевнено заявляємо, і маємо на те право, — УНСО і є “Правий сектор”. І на підтвердження наших слів той факт, що центральний провід наполовину складається з людей УНСО. Мітюхін Андрій

Андрій Мітюхін
Коли ми тільки починали свою діяльність як “Правий сектор”, Олександр Музичко визначав, кому які ролі грати, а кому яку роботу виконувати. Зокрема, під час буремних подій Революції гідності Роман Коваль виступав зі сцени, а я відповідав за безпеку організації. Ми знали, що Коваль подобається людям пенсійного віку, тому він мав говорити для них. Були і ті, в яких добре виходило ефектно носити зброю і які зараз претендують на звання лідерів “Правого сектора”. Ми не применшуємо ролі кожного з трибунів, яких визначив Олександр Музичко і давав виступати на сцені на Майдані, бо ми усі робили спільну справу. Я думаю, що організація “Правий сектор”, звісно, якщо вона відбудеться і люди ствердно скажуть, що вона потрібна Україні, пройде стадію становлення — в результаті включатиме більшу частину нашої організації. Адже на теренах України основна частина “Правого сектора” — це УНСО. Організація “УНСО” була, є і буде. Якщо в Україні настане спокій, мир, економічний розквіт — тоді УНСО просто розчиниться у народі. УНСО З приводу виборів керівника обласного “Правого сектора” хочу сказати наступне: було призначено установчі збори організації. Призначено місце, час, орендовано приміщення. Це все організовував Роман Коваль. Тоді ж і було запрошено представників виконавчого комітету організації з Києва. Ми прийшли в те місце, яке призначив і орендував Коваль, а він не з’явився. Ми були шоковані таким розвитком подій. Виконавчий комітет з Києва організації “Правий сектор” був присутній на наших зборах. Щодо зборів пана Романа Коваля — то охорона дозволила увійти до приміщення лише одному з представників виконавчого комітету. Впевнений, що Центральний провід вирішить, як призначити керівника Рівненської області. Для мене особисто питання керівництва “Правим сектором” Рівненщини не має значення. Я працюю не для себе, а для організації та громади. Невідомо, скільки буде існувати “Правий сектор”, це нове утворення, яке не має історичних аналогів в Україні. А що стосується УНСО, то ця організація буде існувати як культурно-політичне явище і після нас. І ще одне: до нас часто звертаються бізнесмени, які запитують, куди пішли кошти, продукти, зібрані “Правим сектором”, зокрема, Романом Ковалем, на потреби військових. В який батальйон він їх возить? Хочу, аби Роман Коваль публічно відзвітував про те, куди пішло понад 100 тис. грн., зібраних людьми для військових під брендом “Правого сектора”, який він заповзято представляє.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також