Управління охорони здоров’я Рівненщини ліквідовують

1501 0

Ми у соцмережах:

Фото: facebook.com/rivnezdorovo/

Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення розпорядився ще у березні створити голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Об'єднавши два управління, які існують зараз.

Начальник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник пояснив, що таке об’єднання управлінь потрібне для якісного сучасного реагування на надзвичайну ситуацію з COVID-19, яка зараз оголошена Кабміном.

Натомість заступник голови облради Олексій Бучинський запідозрив, що зроблено це задля того, щоб не поновлювати на посаді за рішенням суду попереднього начальника управління охорони здоров'я Юрія Осіпчука.

Депутат облради і заступник голови ОДА Сергій Подолін нагадав, що утворення нового департаменту — це зона відповідальності ОДА:

— Питання виноситься на сесію, щоб новоутворений департамент з 12 травня почав фінансуватися. У випадку неприйняття депутатами цього рішення департамент ми створимо, але частково зупинимо фінансування галузей медицини і надзвичайних ситуацій. Ніяких проблем по галузі немає. Завдання — лише запустити департамент. Діємо в межах закону. Від Кабміну отримали погодження на утворення департаменту.

На засіданні бюджетної комісії облради, де й відбувалося це обговорення, жодного рішення з цього питання не прийняли, лише взяли до відома.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також