УПЦ (МП) організувала концерт, під час якого зібрали кошти для СМАйликів

1840 0

Ми у соцмережах:

Фото зі сторінки

Виступали на концерті отець Олександр Клименко та Галина Куришко.

У Рівненській єпархії УПЦ (МП) відбувся благодійний концерт, на якому зібрали гроші для допомоги двом діткам із СМА. У суботу, 2 січня, з благословіння єпископа Пимена, керуючого Рівненською єпархією УПЦ, у Рівному в ПК «Текстильник» провели благодійний захід, під час якого збирали гроші немовлятам із спінально-м’язовою атрофією. Про це розповідають на сторінці у соцмережі Facebook РІВНЕ. Голос Церкви.

 

Підтримати хворих немовлят зголосилися фіналіст та піфіналістка проекту «Голос країни»: отець Олександр Клименко та Галина Куришко.
Як розповідають організатори, рекламувати захід почали лише за два тижні, однак охочих прийти на концерт було дуже багато.

«Зал був переповнений рівно настільки, наскільки це можливо, люди з‘їхались із сіл та міст єпархії. Чимало бажаючих прийшло перед самим концертом, але квитків вже не було, - зазначає протоієрей Василь Начев, керівник соціального відділу при Рівненській єпархії УПЦ. - Я побачив в очах багатьох присутніх, що їм тепер просто необхідні такі заходи, наші люди хочуть добра, хочуть єднатись, спілкуватись, допомагати».

Запрошення на концерт реалізовували за сталою ціною, утім вдалося зібрати суму в 135 тисяч гривень. Частина коштів піде на погашення організаційних моментів, а от 100 тисяч гривень розділять між двома немовлятами, задля яких був влаштований концерт.

«На Рівненщині двом діток поставили СМА: Дані Прадунець із Клеваню та Олексію Севостянику із Сарн. Лікування єдине - «укол життя», який коштує 2,3 млн доларів. Почувши про цих дітей та їх біду, соціальний відділ єпархії вирішив хоч якось допомогти, - розповідає одна з організаторок концерту Валентина Ілліна. - Перед концертом був казус, коли прийшла жінка з Клевань, де живе Дана Прадунець і звинуватила, що не та церква гроші збирає. Так от, нам байдуже якої конфесіі ці діти, ми не цікавились цим питанням. Ми просто допомагаємо».

Концерт тривав дві години. За цей час у залі можна було бачити і посмішки, і здивування, і сльози. Двоє виконавців працюють з різноплановим матеріалом. Галина Куришко - збирачка поліського фольклору, її частина концерту була динамічною та народною. А ось отець Олександр Клименко вкотре всіх розчулив, налаштував на роздуми та філософію, адже у батюшки не просто спів, у нього проповідь поміж музичними творами. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також