УПЦ спростовує заяву Муляренка про перехід громади у ПЦУ

2283 2

Ми у соцмережах:

УПЦ спростовує заяву Муляренка про перехід громади у ПЦУ

Прес-служба Сарненської єпархії спростувала заяву заяву голови Рівненської ОДА про перехід Свято-Преображенської громади Української Православної Церкви села Жалин Костопільського району Рівненської області до ПЦУ.

Нібито "обурення вірян Полісся" викликали слова голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, який повідомив у  Фейсбуці про те, що ще одна громада перейшла до ПЦУ. Таку волю проявили прихожани Свято-Преображенського храму в селі Жалин Костопільського району.

Натомість настоятель Свято-Преображенської парафії протоієрей Ігор Редкодубський, як і всі парафіяни, нічого не чув про таке «волевиявлення».  Більше того, настоятель засвідчив, що «громада залишається вірною Предстотелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та УПЦ у складі Сарненської і Поліської єпархії, керуючим якої є митрополит Анатолій».

Окрім того, Олексій Муляренко згадав про збори селян, на яких, мовляв, «абсолютна більшість бажає молитися в ПЦУ». Однак і ця інформація абсолютно не відповідає дійсності, стверджує сайт Української Православної Церкви.  Православні віруючі села Жалин не тільки не голосували за такий «перехід», а й не чули про такі збори.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також