Ураган «Фелікс», що бушує в Атлантиці, досяг найвищої, п’ятої, категорії небезпеки

1578 0

Ми у соцмережах:

Ураган «Фелікс», що бушує в Атлантиці, досяг найвищої, п’ятої, категорії небезпеки

Ураган «Фелікс» буквально за кілька годин зріс з четвертої категорії небезпеки до максимально можливої, п’ятої, за шкалою Саффіра-Сімпсона. Ураган просувається Карибським морем зі сходу в напрямку країн Центральної Америки. На своєму шляху він вже викликав сильні повені на карибському острові Гренада; кілька країн регіону оголосили штормове попередження в зв’язку із загрозою стихії.

Ураган «Фелікс» буквально за кілька годин зріс з четвертої категорії небезпеки до максимально можливої, п’ятої, за шкалою Саффіра-Сімпсона. Ураган просувається Карибським морем зі сходу в напрямку країн Центральної Америки. На своєму шляху він вже викликав сильні повені на карибському острові Гренада; кілька країн регіону оголосили штормове попередження в зв’язку із загрозою стихії. За прогнозами метеорологів, «Фелікс», в епіцентрі якого сила вітру досягає 270 км/год, незабаром принесе зливи на північ Венесуели і на колумбійський півострів Гуахіра. У районі дії урагану можуть опинитися Ямайка і Кайманові острови. Потім циклон, найімовірніше, направиться в північно-західному напрямку, загрожуючи північним районам Гондурасу і Нікарагуа, а в середині тижня досягне території Белізу. «Фелікс» сформувався в Атлантичному океані в суботу вранці, за 120 км від Гренади.

Шкала ураганів Саффіра-Сімпсона
Ця шкала була розроблена Гербертом Саффіром і Робертом Сімпсоном в 1969 році для вимірювання потенційних збитків від ураганів. Вона ґрунтується на швидкості вітру і включає оцінку штормових хвиль у кожній з п’яти категорій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також