У Рівному пройшов фестиваль зимового плавання

705 0

Ми у соцмережах:

У Рівному пройшов фестиваль зимового плавання

У Рівному відбувся фестиваль аматорів зимового плавання "У здоровому тілі — здоровий дух". Це традиційний відкритий захід на веслувальній базі озера Басів Кут, який організовує міський центр "Спорт для всіх".

У фестивалі зимових видів плавання щороку беруть участь представники різних вікових груп, зазвичай це діапазон від 20 до понад 60 років, повідомляє Суспільне. У 2023 році наймолодшою учасницею запливу стала 15-річна Вікторія Жовтанюк. У холодне озеро дівчинка занурилася вже втретє. Традиційно робить це разом з мамою.

- Стрес для організму. Це такий адреналін і коли ти так швидко входиш у воду, в тебе ніби нові емоції й ніби ти все переживаєш заново, — розповіла вона.

Жінки долають відстань у десять метрів, чоловіки пливуть — 20.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну позначилось на кількості учасників, розповів організатор заходу, директор міського центру "Спорт для всіх" Петро Борейчук. У 2023 році зареєструвалось найменше учасників, таких було — 25.

За змаганням любителів зимових видів плавання спостерігали працівники ДСНС, які розгорнули мобільний навчально-консультаційний пункт.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також