Уроки просто неба і мінімальний фізичний контакт: опубліковано рекомендації для роботи шкіл з 1 вересня

1419 0

Ми у соцмережах:

Уроки просто неба і мінімальний фізичний контакт: опубліковано рекомендації для роботи шкіл з 1 вересня

Школи для початку навчального року з 1 вересня повинні забезпечити дотримання соціальної дистанції та правил гігієни, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати масових скупчень. Спілкуватися з батьками учнів рекомендується дистанційно.

На сайті Міністерства освіти і науки повідомляється, що для старту навчального року необхідно забезпечити школи дезінфікуючими засобами і масками, обладнати місця для обробки рук, створити умови для соціального дистанціювання.

Для створення умов соціального дистанціювання рекомендовано:

відкрити кілька входів;
збільшити відстань між партами;
використовувати розмітку на підлозі для організованого руху коридорами;
використовувати великі приміщення - актові зали та коридори, адаптовані для потреб навчання;
проводити заняття на відкритому повітрі;
встановити гнучкий графік занять для різних категорій учнів.

Крім того, школам рекомендують закріпити за класами окремі навчальні кабінети, а вчителям - мінімізувати фізичний контакт з учнями. Керівництво шкіл може ввести гнучку структуру навчального року з можливістю перенесення термінів канікул, початку і завершення семестрів з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Робота груп продовженого дня має бути організована з урахуванням тимчасових рекомендацій головного державного санітарного лікаря. Учнів з хронічними легеневими хворобами, розладами імунної системи, цукровим діабетом рекомендують перевести на екстернат або дистанційне навчання.

Рішення про особливості роботи школи в умовах "зеленого", "жовтого" і "помаранчевого" карантину приймає педрада з урахуванням рекомендацій головного санітарного лікаря.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також