Усі хочуть допомогти бездомним, але так, щоб вони були подалі

1109 0

Ми у соцмережах:

Усі хочуть допомогти бездомним, але так, щоб вони були подалі

Виконавча служба 7 липня примусово виселила притулок для бездомних фонду «Відвага», що діяв у підвалі будинку на вул. Кавказькій, 15 у Рівному. Термін дії оренди фонду «Відвага» з міською радою, якій належить приміщення, закінчився ще у 2013 році.

У 2016-му було рішення суду про виселення — бо мешканці будинку нарікали на небажане сусідство. Однак з виселенням притулку зволікали, зважаючи на те, що керівник фонду Сано Гукасян просив пожаліти людей і знайти для них інше приміщення.

Міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що у місті були й інші варіанти переселення цього закладу, але щоразу люди, які там живуть, протестують проти такого сусідства:

— Усі, хто співчуває, хочуть переселити безхатьків, але тільки так, щоб не поруч з ними! Пам’ятаєте, що було на вулиці Ніла Хасевича, куди ми збиралися переселити цей заклад? У промзоні, на краю міста. Але вийшли люди, перекрили вулицю, бунт — ні!

Володимир Хомко також зауважив, що єдиний вихід для тих, хто відвідував притулок на Кавказькій, — іти в комунальний притулок на вул. Жоліо-Кюрі. Таких людей на момент виселення було двоє.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також