Усі суди — в жовтий

2932 0

Ми у соцмережах:

Усі суди — в жовтий

Після того, як у країні зріс розмір судового збору, на Рівненщині активно почали ремонтувати приміщення судів. Тільки у Рівному будівельники працюють одразу над трьома судами — міським, окружним адміністративним та апеляційним. Але плани обласної судової адміністрації значно грандіозніші — замахнутися на дев'ять поверхів будівлі на Замковій, 22-А, відреставрувати й перенести туди Рівненський районний суд.

Виктор_Вдовиченко_судова_администрация_суди

Віктор Вдовиченко
За тиждень-другий рівненське підприємство «Рівнетрансбуд» завершить утеплення Рівненського міського суду на вулиці Шкільній. Із брудно-коричневої, обкладеної плиткою, будівля тепер стане жовтою — як і решта місцевих судів області. Територіальне управління державної судової адміністрації, якому на Рівненщині підпорядковані 18 районних та міських судів, вирішило зробити усі приміщення одного — жовтуватого — кольору. Уже утеплено фасади 14-ти. Наразі, окрім Рівного, будівельники працюють у Здолбунові, а до кінця року утеплять і фасад Радивилівського районного суду. Залишаться лише будівлі у Дубні, Млинові та Костополі. Виктор_Вдовиченко_судова_администрация_суди (3) Окрім того, нагадаємо, реконструюють старий будинок на вул. 16 Липня, в який переселиться Рівненський окружний адмінсуд, та приміщення колишньої жіночої консультації на Драгоманова, куди переїде Апеляційний суд Рівненської області, що нині тісниться на Шкільній — поряд з міським. У Києві обіцяли, що до кінця року виділять кошти і на ремонт нинішньої будівлі апеляційного, яка згодом перейде міському суду. Окрім утеплення фасаду, там доведеться облаштовувати і вбиральню для відвідувачів, бо її досі не було. Додамо, що на утеплення міського суду у Рівному пішло трохи менше 200 тис. грн. — сума дозволяла не проводити відкритий аукціон, хоча тендер міг би здешевити роботи. Віктор Вдовиченко, який з 2010 року очолює управління судової адміністрації, зазначає, що з «Рівнетрансбудом» співпрацюють давно, а тому договори укладають без торгів, бо, мовляв, фірма робить якісно і швидко. Ривненський_миський_суд_апеляцийний_суд (5) Віктор Вдовиченко, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Рiвненській області: — За п'ять років утеплили 14 приміщень міських та районних судів з 18. Робимо це задля економії коштів платників податків, бо ж якщо будівля утеплена, там енергоощадні вікна — у рази менше потрібно платити за тепло. Але ми не лише утеплюємо фасади. У міському суді Рівного минулого та цього року замінили усі вікна. У Млинові — систему опалення. Проекти реконструкції розробляє сама будівельна компанія — так економимо, аби окремо не замовляти послуги з проектування. Наразі також веду переговори із НУВГП, аби університет погодився передати нам будівлю на Замковій, 22-А, де на четвертому поверсі нині — наше управління (раніше там було управління юстиції. — Ред.). Хочемо одержати усі дев'ять поверхів. Ми б провели реконструкцію і перенесли сюди Рівненський районний суд, який нині займає два приміщення, одне з яких орендуємо у міської ради.
Алла САДОВНИК.
Довідка РВ: ТзОВ «Рівнетрансбуд» належить рівненським бізнесменам Віталію Галайчуку та Віктору Шакирзяну. Окрім управління судової адміністрації, активно з підприємством укладає договори на ремонти міське управління ЖКГ.
Виктор_Вдовиченко_судова_администрация_суди (2)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також