Усіх охочих запрошують на унікальну виставку-комікс

451 0

Ми у соцмережах:

Усіх охочих запрошують на унікальну виставку-комікс

В залі камерної та органної музики Рівненська обласна філармонія 1 червня о 17:30 відбудеться відкриття виставки «Щоденник війни. Марісель і Панна Котта рятують культурну спадщину».

Графічна новела, створена Одеським муніципальним музеєм особистих колекцій ім. Блещунова (Дім Блещунова), розповідає про реальні події, пов'язані з порятунком колекції музею після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому-червні 2022 року.

Ця незвичайна виставка-комікс має на меті привернути увагу до порятунку культурної спадщини України та розповісти світовій громадськості про реальні загрози та свідоме нищення об'єктів культури в Україні, зокрема в Одесі, через воєнні дії.

Відвідувачі зможуть дізнатися, хто такі Марісель і Панна Котта, та чи існують у них реальні прототипи.

На відкритті виставки відбудеться зустріч із Марією Апрятовою, співавторкою та ілюстраторкою коміксу, яка є завідувачкою відділу виставок Дому Блещунова.

Концепцію, ідею та сценарій графічної новели розробила Олена Ілясова - головний зберігач музейної колекції, виконуюча обов'язки директора музею.

Зазначимо, що виставка-комікс вже побувала в шведському місті Мальме, а у червні минулого року комікс румунською був представлений в музеї історії міста Кишинів в рамках Днів культури України в Молдові. В Україні цей проєкт бачили в Одесі, Львові, Ізмаїлі,Чигирині та Києві.

Виставка діятиме з 1 по 10 червня, з 10:00 до 19:00 годин за адресою: м. Рівне, вул. Соборна,137 - мистецький цоколь. Вхід - вільний. 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також