Усмішка як діагноз

1397 0

Ми у соцмережах:

Усмішка як діагноз

Інсульт: Що на обличчі: посмішка крива — один кутик рота піднімається, а другий нерухомий і навіть опущений вниз.

Інсульт

Що на обличчі: посмішка крива — один кутик рота піднімається, а другий нерухомий і навіть опущений вниз. Чим небезпечно: асиметрія обличчя — симптом інсульту. При інсульті одна половина обличчя функціонує нормально, а друга стає нерухомою. Крім того, про те, що у людини інсульт, може свідчити: втрата рухливості однієї руки — коли розвивається інсульт, тонус м'язів в одній половині тіла стає настільки слабким, що людина не може підняти руку; нерозбірлива мова. Що робити: якщо ви підозрюєте, що у людини стався інсульт, попросіть її вимовити якусь фразу. Почувши у відповідь нерозбірливу мову ("словесний салат"), терміново доставте людину до лікарні. Рахунок йде на години! Чим раніше буде вжито заходів лікарями, тим більше шансів на успішне відновлення.

Хвороба Паркінсона

Що на обличчі: застигла маска — ні смутку, ні радості, нуль емоцій. Чим небезпечно: хвороба Паркінсона (тремтливий параліч) розвивається внаслідок загибелі нервових клітин, розташованих в невеликій ділянці головного мозку — чорної субстанції. Призводить до зниження кількості дофаміну (передає імпульси для забезпечення нормальних рухів). Крім того, про наявність хвороби Паркінсона може свідчити скутість ніг при ходьбі. Що робити: звернутися до лікаря. Він призначить препарати, які підвищують рівень дофаміну. Хворобу можна контролювати і підвищувати якість життя хворого.

Синдром Горнера

Що на обличчі: опущена повіка з одного боку, очне яблуко з цього боку трохи запале, а зіниця — вузька. Чим небезпечно: односторонній птоз (так називають опущення повік) може бути симптомом синдрому Горнера. Це складне багатоступеневе ураження окорухового нерва. Причиною може бути пухлина, яка утворилася у верхній частці легені (пухлина Панкоста). Що робити: потрібно обстеження очей і легень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також