Назарій Антончук, віцечемпіон України з кулінарного мистецтва 2018 року, повернувся в Україну 28 лютого.
Виконавчий директор проєкту "Я – історія" Руслан Плясуля повідомив РВ, що до початку війни Назарій успішно працював на посаді шеф-де-парті у ресторані «Desert Rose» (Доха, столиця Катару). Назарій повернувся з заможного й теплого життя у столиці арабського емірату задля захисту своєї Батьківщини, адже всидіти спокійно він просто не міг. На сьогодні Назарій працює на кухні забезпечення харчування Збройних сил України. Але це не кінець, і паралельно роботі кухаря він проходить курси військової підготовки та користування зброєю й налаштований вступити у лави стрільців Української Армії.
Завдяки таким захисникам і справжнім патріотам, єдності Українців усього світу, ми впевнено кажемо: «Україна переможе!». Слава Україні! Віримо в Бога та ЗСУ! Все буде Україна!
Назарій - випускник Рівненського фахового коледжу економіки та бізнесу за спеціальністю «Харчові технології», після випуску працював у закладах Києва та Рівного. З найбільш відомих рівнянам це «Челентано» (на Словацького), «Чаплін», «Оптіма» та «Мон Кафе». Він брав участь у встановлені рекорду України з кулінарії 2018 року – «Найбільший торт-медовик» й багатьох фестивалях й кулінарних майстер класах міста, співпрацює з творчим об’єднанням «То-Сьо» та історичним проєктом «Я – Історія».