Уся надія на петицію?

971 0

Ми у соцмережах:

Уся надія на петицію?

Два тижні тому Олександр Хмельничий розмістив на сайті Президента України петицію, в якій просить включити реконструкцію рівненського стадіону «Авангард» до державної програми «Велике будівництво».

Для того, щоб ця петиція потрапила до глави держави і той її розглянув, потрібно, щоб під нею через Інтернет підписалося 25 тисяч осіб. Наразі за два тижні ініціативу підтримало менше чотирьох сотень людей, тобто менше, ніж зазвичай збирається на матчах «Вереса» у Млинові.

Нагадаємо, що реконструювати стадіон у Рівному почали навесні 2019-го. За два роки з міського бюджету витратили трохи менше 110 мільйонів гривень. Ще 50 мільйонів Рівненська міська рада запланувала на стадіон цього року. Складно сказати, на що сподівався тодішній міський голова Хомко, затіюючи реконструкцію, але на третьому році, здається, усім стало зрозуміло, що самотужки місто ремонт не потягне. Тим більше, що кошторис робіт весь час зростає і, напевно, буде зростати й далі. Коли починали реконструкцію, оголошували її вартість трохи більше 200 мільйонів гривень, втім, вже торік оголосили про приблизно 550 мільйонів. Щоправда, кажуть, для того, щоб почати там грати, не потрібно на 100% завершувати ремонт. Приблизно за 300 мільйонів можна довести стадіон до такого стану, щоб там грати матчі УПЛ.

Але й 300 мільйонів гривень ще потрібно десь знайти. Де? Видається, що ніхто наразі не знає. Обласна рада якщо й долучиться, то якоюсь невеликою сумою — до 10 мільйонів. На держбюджет теж особливо причин сподіватися немає. Київ, якщо раптом і дасть, то максимум кілька десятків мільйонів. Тому усі надії на петицію Олександра Хмельничого. Принаймні кращого виходу з ситуації ніхто не пропонує. Для того, щоб долучитися до петиції, у рівнян є ще 80 днів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також