Увічнити без клопотів

2101 0

Ми у соцмережах:

Увічнити без клопотів

Лихоманка перейменувань, що прокотилася Рівним на початку 90-х років, завершилася повним затишшям. Тепер перейменувати вулицю чи провулок не так просто. І не тому, що народ не шанує своїх героїв чи не пам'ятає видатних рівнян. А тому, що із приходом ринкової економіки та приватної власності кожне нове перейменування коштує все дорожче. А пам'ять, навіть якщо вона вічна, у грошовому вимірі не коштує нічого. Саме тому виникли проблеми з увічненням пам'яті багаторічного керівника нашого міста Віктора Чайки. Врешті вихід було знайдено. Іменем Чайки збираються назвати сквер на околиці Рівного. Адреса цього скверу не вказана на жодному будинку. Тож ніяких клопотів найменування нікому не завдасть. А пам'ять залишиться.

Міському голові Рівного В.Хомку
Звернення
перевізників міста Рівного
Шановний Володимире Євгеновичу! Перевізники міста Рівного звертаються до Вас з проханням і пропозицією присвоїти існуючому парку "Автомобілістів" почесне звання імені Віктора Чайки. Працюючи міським головою, він був ініціатором створення цього чудового місця для відпочинку рівнян. Багато сил і енергії особисто ним і за підтримки автомобілістів міста було залучено для перетворення сміттєзвалища, яке існувало там, в зону відпочинку. Віктор Анатолійович був професіоналом-автомобілістом, а тому ми завжди відчували його увагу і підтримку в нелегкі часи транспортного "колапсу". Шануючи світлу пам'ять про цю достойну людину, вважаємо справедливим і доречним, якби міська влада дослухалася до думки людей.

Коментарі

Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту і зв'язку: — Перевізники міста виступили з такою пропозицією, оскільки Віктор Чайка свого часу теж був автомобілістом. Крім того, він був ініціатором створення цього парку. Спільно з автомобілістами міста Віктор Чайка перетворив колишній смітник на зону відпочинку. Василь Сливка, директор "Рівненської транспортної компанії", один з ініціаторів звернення до міського голови: — Віктор Чайка зробив дуже багато для нашого міста. Тому незалежно від того, скільки часу вже його немає з нами, питання відзнаки його за заслуги перед мешканцями Рівного завжди буде актуальним. Він завжди приділяв особливу увагу цьому парку, оскільки був ініціатором його створення. Тому автомобілісти в подяку за те, що він зробив для міста, вийшли з ініціативою назвати цей парк його іменем. Андрій Грещук, секретар міської ради, голова комісії з питань найменувань міських об'єктів, встановлення пам'ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок на території міста Рівного: — Особисто я виступав з ініціативою перейменувати проспект Незалежності, що за кінопалацом. Це було б логічно, оскільки саме там знаходиться "Чайкіна алея" з трояндами. На жаль, моя ідея не знайшла підтримки. Я вважаю, що потрібно назвати щось іменем Віктора Чайки, але хотілося б, щоб ця вулиця була в центрі. Володимир Хомко, міський голова Рівного: — Зважаючи на те, скільки Віктор Чайка зробив для міста, я відчуваю своїм обов'язком підтримати ініціативу назвати щось в місті його ім'ям. Втім, було б негарно щось називати або перейменовувати, не запитавши думку городян. Ідея присвоїти ім'я Віктора Чайки парку "Автомобілістів" особисто мені дуже подобається. Якщо крім автомобілістів, ще й рівняни, які живуть в тому мікрорайоні, підтримають цю ідею, буду її особисто лобіювати. Було б непогано це питання вирішити до 730-річчя міста. Можна було б в тому парку і стелу пам'яті Віктора Чайки встановити. Якщо рівняни будуть проти, то повернемось до цього питання під час присвоєння назв новим вулицям в місті. На мою думку, це має бути якийсь затишний, але не малий провулок, що був би достойний його імені, або велика нова вулиця. Любов Чайка, дружина Віктора Чайки: — Облаштувати там парк — це була ідея Віктора Анатолійовича. Він сам неодноразово брав участь в суботниках у тому парку, висаджував дерева. Вважаю, що кращого варіанта і не придумати. Тим більше, що основна його спеціальність — автомобіліст. Я та наша родина будемо дуже вдячні тим людям, які ініціювали це питання, якщо цей парк назвуть ім'ям Віктора Чайки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також