Уздовж кордону з Україною рф розмістила 46 «Іскандерів»

780 0

Ми у соцмережах:

Уздовж кордону з Україною рф розмістила 46 «Іскандерів»

Стратегічних цілей за понад півтора роки повномасштабної війни москва не досягла ― ані повної окупації України, ані повної окупації Донецької та Луганської областей, - кажуть в головному управлінні розвідки Міноборони.

Представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький розповів про актуальне становище на нинішньому етапі російсько-української війни:

 
- Агресор сконцентрував на окупованих територіях України понад 420 тисяч військових ― це без урахування росгвардії, інших силових підрозділів та структур рф, які забезпечують окупаційну владу.
 
- Окупаційний контингент росії налічує велику кількість танків, бронемашин, артилерійських систем, систем залпового вогню та ракетних систем.
 
- Уздовж кордону з Україною росія розмістила 46 пускових установок ракетного комплексу “іскандер”, з яких завдає ударів балістичними та крилатими ракетами, знищуючи об’єкти української цивільної інфраструктури.
 
- Найбільш активні бойові дії росія проводить на двох напрямках фронту ― Куп’янськ-Лиман та Мар’їнка-Донецьк. Метою таких дій залишається вихід окупаційної армії на адмінкордони Донеччини та Луганщини.
 
- Війська держави-агресора активно застосовують авіацію, однак бояться української системи ППО, що складається, зокрема, із наданих партнерами новітніх засобів, які вже довели і доводять свою ефективність, знищуючи більшість ворожих повітряних цілей.
 
- Агресор наносить удари озброєнням «з конвеєра» ― те, що випускається на підприємствах ОПК рф, одразу йде до війська. Зокрема, це стосується і ракетного озброєння: у серпні росія завдавала ударів по Україні ракетами, виготовленими у третьому кварталі 2023 року.
 
- У росії прагнуть наростити обсяги військового виробництва, зокрема, як вони називають, «високотехнологічних видів озброєння».
 
- Ми працюємо разом із міжнародною спільнотою над тим, щоб знизити воєнний потенціал росії. Йдеться про співпрацю у сфері санкційної політики з метою перекриття поставок комплектуючих.
 
- Україна продовжує наносити удари по російських військових об’єктах, зокрема по підприємствах, які виробляють смертоносне озброєння.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також