Після ДТП у Рівному вже не слідча

5929 0

Ми у соцмережах:

Після ДТП у Рівному вже не слідча

Майор поліції 31-річна Алла Вертелецька на вулиці 16 Липня в Рівному наїхала на двох жінок. Травми у рівнянок незначні, і можна було б не приділяти цій пригоді уваги. Якби не виявилось, що водійка була нетверезою і що це вже другий випадок травмування людей в її практиці керування автомобілем.

На початку червня 2018 року старша слідча слідчого управління поліції області Алла Вертелецька, нібито розминаючись з іншим автомобілем, на авто «Toyota Camry» в’їхала в стовп. Тоді травмувалася інша поліцейська, яка сиділа поруч. Від огляду водійка відмовилася. Поліція запідозрила у неї стан алкогольного сп’яніння і відібрала біологічний матеріал, щоб провести відповідну експертизу. Проте упродовж наступних місяців суд не ухвалював клопотання слідчого про її проведення. Зрештою справу тоді закрили, бо завершився термін притягнення до відповідальності — 3 місяці.

Через два роки 26 червня ввечері, виїжджаючи на червоному «Nissan» заднім ходом від ресторану «Блюз» на вулицю 16 Липня, п.Вертелецька збила двох жінок-пішоходів. У 33-річної рівнянки медики діагностували забої колін, у 28-річної — забій спини. Обох після надання допомоги відпустили.

Поліцейські, які виїхали на це ДТП, запідозрили, що водійка нетвереза. Однак від проходження огляду вона відмовилася. На водійку поліцейські склали адміністративний протокол. А через кілька днів, як не дивно, начальник ГУ Нацполіції в області підписав наказ про її звільнення. Ще троє її безпосередніх начальників отримали дисциплінарне стягнення. Справу слідчої розслідуватиме Державне бюро розслідувань.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також