Уже вистачає на нові тролейбуси?

3732 0

Ми у соцмережах:

Уже вистачає на нові тролейбуси?

Ще кілька років тому міський голова доводив, що для Рівного немає кращого громадського транспорту, ніж тролейбус, який наїздив європейськими дорогами уже не одну тисячу кілометрів. Нові — дорогі, то ми краще купимо кілька вживаних, казав голова. Цьогоріч вперше вирішили відмовитись від такої практики і витратити з бюджету 35 мільйонів гривень на купівлю семи нових тролейбусів.

 — Було прийнято рішення відмовитися від вживаних тролейбусів з Європи, — розповідає Віталій Миронюк, начальник управління транспорту і зв'язку Рівного. — Адже більше коштів місто витрачає на їхній ремонт. Дешевше купити нові низькопідлогові тролейбуси. Звичайно, буде ще тендер, але ми збирали дані з усіх можливих підприємств. Вартість одного такого тролейбуса становить близько 5 мільйонів гривень. Зараз у Рівному одночасно працює 68 тролейбусів. Хоча ще три роки тому було лише 39. Маємо намір збільшити це число завдяки купівлі до 72, а потім і до 75.

Ще додатково використають мільйон гривень з бюджету на ремонт аварійних ділянок тролейбусних ліній, яким уже 42 роки. Стільки ж піде на додаткові тягові підстанції, які живлять контактну мережу напругою.

Окрім цього, до кінця року планується будівництво нової контактної мережі на вулицях Євгена Коновальця — Волинської Дивізії. Цей проект ще проходить експертизу. Його вартість — близько 25 мільйонів гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також