В Абу-Дабі українці презентували підводний човен для спецназу (ФОТО)

1912 0

Ми у соцмережах:

В Абу-Дабі українці презентували підводний човен для спецназу (ФОТО)

Українські інженери розробили сучасний підводний човен «Kronos», який є невидимим під водою.

Як повідомляє «Гордон», його презентація відбулася на міжнародній близькосхідній виставці військово-морського флоту NAVDEX 2023, яку відкрили 20 лютого в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ).

Субмарина працює на електричній тязі і здатна ховатися від радарів. Її розробили конструктори з України, які працюють із компаніями Highland Systems і Desert Power, що базуються в ОАЕ.

- Унікальність субмарини в композитному складі корпусу й гідродинамічній формі, яка вільно ковзає під водою. Завдяки цьому вона створює мінімальний шум, а композитне покриття поглинає сигнали радарів. За фактом вона – невидимка під водою. Може підійти куди завгодно, сонар чи ехолот її не зафіксує, – розповів представник команди розробників, кандидат технічних наук Олександр Кузнецов.

Субмарина «Kronos» обладнана виходом для дайверів під водою, власною барокамерою, здатна нести шість ракет, має на борту системи зв'язку, сонари, радари, камери нічного бачення, камери огляду на 360 градусів і новий електронний перископ.

На борту човна може одночасно перебувати 11 людей.

- Судно рухається під водою зі швидкістю 50 км/год. Ширяє під водою, як літак. Може перевертатися, іти ліворуч, праворуч, тобто може ухилятися від будь-якого предмета. Kronos можна застосовувати для охорони берегової лінії, виконання бойових завдань – розвідка, удар по супротивнику, евакуація військових. Вона може непомітно підійти до цілі противника й виконати бойове завдання і піти без втрати людей. Її можна використовувати в рятувальних операціях, наприклад як штурмбот. Дальність ходу до 1 тис. км, – пояснив Кузнецов.

Виробництво Kronos не надто витратне й вигідне з економічного погляду, тому на неї вже великий попит, підкреслив Кузнецов.

Тепер винахід українських інженерів буде берегти Перську затоку.

Виникає лише питання, чому такий винахід не зацікавив українське Міністерство оборони.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також