В Африці живе мільярд людей

1686 0

Ми у соцмережах:

В Африці живе мільярд людей

Кількість жителів Африки досягла мільярда осіб і збільшується на 24 мільйона на рік, говориться в доповіді американського урядового агентства USAID, яке займається наданням економічної і гуманітарної допомоги найбіднішим країнам. Якщо такі темпи збережуться, до 2050 року населення Чорного континенту подвоїться.

При деякому зниженні народжуваності в Північній Африці, зокрема, в Єгипті і Тунісі, на південь від Сахари вона залишається на рівні 5,3 дитини на одну жінку. Найвища народжуваність — у Нігері, жительки якого народжують в середньому по сім дітей. За даними експертів, рівень використання протизаплідних засобів в Африці на 50% нижчий від середньосвітового. Населення Африки дуже молоде, що пов’язано не тільки з високою народжуваністю, але і з високою смертністю через низький рівень розвитку медицини і сільського господарства. Як встановили спеціаілсти з клімату, катастрофічні посухи переслідують Західну Африку вже триста років. Остання з них призвела до загибелі понад 100 тисяч осіб, багатьом довелося залишити рідні місця. Як вказується в доповіді USAID, в останні роки в Африці намітилося деяке зниження захворюваності на СНІД, але континент продовжує утримувати сумне лідерство з цього захворювання. Найтрагічніша ситуація — у маленькій південноафриканській державі Свазіленд, де 26% людей віком від 15 до 64 років заражені вірусом ВІЛ.

Семимільярдний житель Землі Вчені також вирахували, що семимільярдний житель Землі повинен народитися в 0 годин 36 хвилин за Гринвічем 18 жовтня 2012 року. Нині на планеті живе 6,777 мільярда людей. У 1900 році їх було 1,6 мільярда. У найближчі 40 років 97% приросту населення Землі припаде на Азію, Африку, Латинську Америку і країни Карибського басейну. Як очікується, населення Азії до 2050 року збільшиться на 1,5 млрд. людей, а Індія забере в Китаю світову першість за кількістю жителів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також